Στην ανακοίνωση του κομματικού οργάνου, δίνονται κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε στα μέλη της γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε όσους είχαν αμφισβητήσει την κίνησή του με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που θέτει ταυτοτικά ζητήματα για το κόμμα.

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα» ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας που καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος: «Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν.

«Εάν πάμε σε Κεντρική Επιτροπή, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη ρήξη», ειπώθηκε στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα έγραψε το documentonews.gr. Η εν λόγω φράση αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Αρκετά μέλη θεώρησαν πως σε μια ενδεχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούσε να επιχειρηθεί η συλλογή 151 υπογραφών, ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής για τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr. Παράλληλα, μέλη της ΠΓ εκτός από σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ζήτησαν και αναβολή του Συνεδρίου, όμως στο τέλος απέσυραν τις προτάσεις τους και αποφάσισαν τη διεξαγωγή νέας Πολιτικής Γραμματείας για σήμερα.

«Αν οι δομές λειτουργούσαν, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, με τον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου, του London School of Economics, απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε, με τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου, λέγοντας ότι θέλει να δώσει φωνή στα μέλη του κόμματος: «Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός» είπε.

«Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο»

Επανήλθε δε με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και εξηγεί: «Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν».

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε»:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική Άμυνα. Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».