Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του σμηναγού, ενώ συμφωνα με το πρωτόκολλο ερευνών, οι έρευνες σταματούν έπειτα από 72 ώρες, αν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ο χρόνος έχει επιμηκυνθεί.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του ενός εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη στην περιοχή της Ανδραβίδας. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο δύτες από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, και τρία στελέχη από τα «κομάντο» της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας-Διάσωσης, οι οποίες έχουν συλλέξει αρκετά κομμάτια της ατράκτου του αεροσκάφους, παρότι πολλά έχουν βυθιστεί.

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα. Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε τε χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ», δήλωσε ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας.