«Το ζήτημα του εμβολιασμού απασχολεί την κοινωνία, απασχολεί οποιονδήποτε πελάτη που θα πάει σε ένα εστιατόριο ή σε ένα καφέ. Επομένως είναι μια συζήτηση η οποία ακόμα συνεχίζεται» σημείωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Ο ίδιος κάλεσε, μάλιστα όλους όσους δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί να σπεύσουν να το πράξουν, και απέφυγε να τοποθετηθεί περαιτέρω, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος βγάζει το ψωμί του σε αυτόν τον χώρο να μην σπεύδει ο ίδιος να προστατεύσει το ψωμί του πρώτα, μετά τον εαυτό του και τους γύρω του».

 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλέστηκε τη σειρά εμβολιων που χριεάζεται να κάνει κανείς προκειμένου να εργαστεί στον χώρο της εστίασης, για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

Σχετικά με το σενάριο λειτουργίας του λιανεμπορίου μόνο για εμβολιασμένα άτομα απάντησε ότι «δεν είναι της παρούσης μια τέτοια συζήτηση, όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δείξει ότι  μας προστάτευσαν από μια διασπορά»  και προσέθεσε ότι «η συζήτηση  που πρέπει να κάνουμε τώρα αφορά τα μέρη στα οποία υπάρχει συνωστισμός, είτε είναι ανοιχτός χώρος είτε κλειστός, ο οποίος έχουμε πει ότι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες».

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ο Στ. Πέτσας ανέφερε πως «αυτό το κεφάλαιο κλείνει προς το παρόν και θα δούμε εάν θα χρειαστεί να ξανανοίξει» ενώ συμπλήρωσε πως ο Πρωθυπουργός έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αντίστοιχη κίνηση, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί τον Αύγουστο.