Σε βάρος του 68χρονου ιερέα σχηματίστηκε από την Υ.Π.Α. δικογραφία προανάκρισης για τα ανωτέρω αδικήματα, καθώς όπως προέκυψε, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του 2023, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος του πατέρα του ανήλικου θύματος, κατά την διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι τους, και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου (πλέον) παιδιού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη την Τετάρτη (22/11) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά απ’ όπου, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα, παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο Ε’ Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Πειραιά, και εκδόθηκε το ανωτέρω Ένταλμα Σύλληψης.

Επίσης, δυνάμει σχετικής παραγγελίας του αρμόδιου Ανακριτή, από Αστυνομικούς της Υ.Π.Α., διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα καθώς και έρευνα στους χώρους του Ιερού Ναού, που λειτουργούσε ως ιερέας, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 68χρονος είχε κατηγορηθεί και το 2018 για παρόμοια αδικήματα σε βάρος τότε ενός 11χρονου παιδιού. Το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή ωστόσο άσκησε έφεση και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Έτσι συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος στο νησί και να ιερουργεί σε ένα ιδιωτικό μοναστήρι που φέρεται να έχει δημιουργήσει ο ίδιος.