Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση. «Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη», ανέφερε, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ. «Συνελήφθησαν επίσης άλλοι 21 ύποπτοι», πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα»… Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη.

Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλο του προσώπου που συνελήφθη. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). «Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη προσώπου που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. «Έχουμε μια εκτίμηση ότι η εντολή δράσης προήλθε από το Κομπάνι. Έχουμε εκτίμηση ότι ο δράστης πέρασε από το Αφρίν. Το άτομο που πραγματοποίησε το περιστατικό και έριξε τη βόμβα συνελήφθη από ομάδες της Αστυνομίας Κωνσταντινούπολης. Πριν από αυτό, περίπου 21 ακόμη άτομα κρατήθηκαν», είπε.