Όπως μεταδίδει το voria.gr, ένας 38χρονος άνδρας και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν ως δύο από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου. Οι δύο δράστες, μάλιστα, υπέβαλαν μάλιστα μήνυση κατά ενός 15χρονου Σύρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα τόσο ο 15χρονος όσο και ο 14χρονος κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ρατσιστική επίθεση σε δομή ασυνόδευτων προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Ο 38χρονος άνδρας κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μέσα στη μέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κάποιος άλλος από τους δέκα περίπου δράστες, που επιτέθηκαν οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν «ρατσιστικά» -όπως τα χαρακτήρισε- συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα. «Θα προβούμε άμεσά σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών», τόνισε.

Σημειώνεται πως το τοπικό μέσο makthes.gr κάνει λόγο για δέκα νεαρούς που επιτέθηκαν κατά των ανηλίκων 12-15 ετών που φιλοξενούνται στη δομή. Ένα παιδί που φιλοξενείται στην δομή μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία μετά από κλήση γείτονα που άκουσε τις φωνές εργαζόμενου στη δομή.