Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως για την υπόθεση της κοπέλας από την Ηλιούπολη που κρατούταν από αστυνομικό, ο οποίος την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φερόμενος δράστης, συνελήφθη για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το γεγονός πως συνελήφθη και ο πατέρας της κοπέλας, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την ηλικία των 11 έως τα 17 την βίαζε και πλέον κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

 Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
(3) συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM ,
(3) κάρτες μνήμης,
φωτογραφική μηχανή,
σκληρός δίσκος και
φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
μαχαίρι και
συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

H καταγγελία που έφτασε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο ThePressProject από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη, ίσως ανήλικη, δραπέτευσε σήμερα από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη.

Όπως είπε η συνήγορος της νέας κοπέλας «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

H κοπέλα βρισκόταν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς επαφή με τη δικηγόρο της.

Ενώ μετά την πολύωρη κατάθεσή της, απομακρύνθηκε με αμάξι της Ασφάλειας, χωρίς πάλι να της επιτρέψουν να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της.

Η υπόθεση προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις, με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, να κάνει λόγο για υπόθεση ντρπής για κυβέρνηση και αστυνομία. «Είναι ντροπή για την κυβερνηση και την αστυνομία, 18χρονη κοπέλα, που απέδρασε από το σπίτι, όπου αστυνομικός την είχε έγκλειστη για ένα μήνα, βιάζοντας την και εκδίδοντας την, να βρίσκεται από τη 1μμ στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, ανακρινόμενη, χωρίς την δικηγόρο της, χωρίς να την έχει εξετάσει ιατροδικαστής, λες και είναι αυτή που κακοποίησε. Επικοινώνησα μόλις με Υφυπουργό Προ.Πο. κ. Οικονόμου, Αρχηγό Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη, Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Κοσσυβάκη για το θέμα. Η προανάκριση, που επικαλείται η αστυνομία, δε δικαιολογεί την άρνηση δικηγόρου, ούτε την άρνηση εξέτασης από ιατροδικαστή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.