«Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken μίλησε σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu», ανέφερε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ την Πέμπτη.

«Ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης και της εμβάθυνσης της ενσωμάτωσης του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή μέσω της ομαλοποίησης με χώρες της περιοχής.

»Ο υπουργός συζήτησε την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στις περιφερειακές συναντήσεις στην Άκαμπα και στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την αποφυγή μέτρων που υπονομεύουν τις προοπτικές για λύση δύο κρατών. Συζήτησε επίσης ευρύτερες περιφερειακές προκλήσεις, όπως η απειλή που θέτει το Ιράν, και υπογράμμισε τη σιδηρά δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ», καταλήγει.

H συνομιλία διεξήχθη μετά την επίσκεψη του Μπλίνκεν στη Σαουδική Αραβία. Πριν από την αναχώρησή του για το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα, ο Μπλίνκεν είπε ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, στόχος που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.