Μπαρ στον Βόλο δημιούργησε έναν συνθηματικό κώδικα, τον οποίο αν μία πελάτισσα χρησιμοποιήσει για να παραγγείλει στο προσωπικό, το θέμα διευθετείται. Είστε γυναίκα που κινδυνεύετε από τον σύντροφό σας και δε μπορείτε να το πείτε σε κανέναν; Σας ακολουθεί κάποιος ή σας παρενοχλεί και θέλετε να ξεφύγετε; Θέλετε τη βοήθεια της Αστυνομίας και δε μπορείτε να τη ζητήσετε μπροστά στο πρόσωπο που σας παρενοχλεί; Νιώθετε ανασφάλεια; Το Red Nose bar, στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη στον Βόλο, τοποθέτησε μία ενημερωτική πινακίδα στις γυναικείες τουαλέτες, με την οποία ενημερώνει για τις περιπτώσεις που κάποια γυναίκα μπορεί να ζητήσει και να λάβει βοήθεια.

«Τσάι βυσσινόκηπος» και «Blue Lagoon» είναι τα δύο συνθηματικά.

Το TPP επικοινώνησε με το κατάστημα, το οποίο μας εξήγησε πως η εν λόγω κίνηση δεν αποτελεί δική του πρωτοβουλία, αλλά «το ξεκίνησαν κάποιες κοπέλες από τον Βόλο και ζήτησαν να το κοινοποίησουν στο μαγαζί μας, κι εμείς φυσικά δεχτήκαμε».

«Δε θέλαμε να πάρει τόση έκταση, δεν είναι αυτός ο σκοπός,αλλά ελπίζουμε να δώσει ώθηση και σε άλλους να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες,ώστε όλες αυτές οι γυναίκες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες τους, ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια» σχολιάζει το κατάστημα και καταλήγει πως «μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δε μας έχει ζητηθεί βοήθεια κι ελπίζουμε να μη χρειαστεί».

To 2021 μας αποχαιρετά με τον απολογισμό αναφορικά με περιστατικά έμφυλης βίας να είναι θλιβερός. Μια χρονιά που η μία γυναικοκτονία διαδεχόταν την άλλη και τα πατριαρχικά κατάλοιπα λέρωσαν ολόκληρη την κοινωνία, με την Πολιτεία να αρνείται την αναγνώριση του όρου και να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αποτροπή του φαινομένου.