Τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά το Σάββατο 19 Ιουνίου, όταν ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας στη νοτιοδυτική Σιβηρία, ανέφερε η τοπική ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Το ρωσικό πρακτορείο Russia Today, έκανε λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς ενώ το πρακτορείο ειδήσεων TASS δήλωσε νωρίτερα ότι 7 άτομα σκοτώθηκαν όταν ο δίδυμος κινητήρας L-410 έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο Τανάι. Το αεροπλάνο υπέστη βλάβη κινητήρα λίγο μετά την απογείωση, με τους πιλότους να προσπαθούν να προσγειωθούν, ωστόσο, χτύπησε το έδαφος με το φτερό του και ανατράπηκε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναφέρθηκε επίσης στο γραφείο των τοπικών εισαγγελέων ότι το πλήρωμα είχε στείλει ένα σήμα κινδύνου για αστοχία του κινητήρα και εκπρόσωπος ιατρικών υπηρεσιών είπε στο Reuters ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομεία.

Η Επιτροπή Έρευνας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, στη μέση ενός χωραφιού, όπου διακρίνεται επίσης ένα ασθενοφόρο, ενώ ξεκίνησε έρευνα για «παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας». Παράλληλα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.