Το πενταώροφο κτίριο στη συνοικία Σέιχ Μακσούντ της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας κατέρρευσε λόγω διαρροών νερού που αποδυνάμωσαν τα θεμέλιά του, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μεγάλο μέρος του Χαλεπίου καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 12χρονης σύγκρουσης στη Συρία, με πολλά από τα εναπομείναντα κτίρια να παραμένουν σε ερειπωμένη κατάσταση και αρκετούς εκτοπισμένους να αναγκάζονται να ζουν σε κτίρια που δεν είναι δομικά κατάλληλα.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι υπονομεύει τις δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές όπου ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του, προκειμένου να τιμωρήσει τους κατοίκους.

Η κυβέρνηση αποδίδει την αργή ανάκαμψη και τις δυσκολίες στον πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις. Αρνήθηκε ότι μεταχειρίστηκε τις περιοχές που ανακαταλήφθηκαν διαφορετικά από αυτές που παρέμειναν υπό τον έλεγχό της καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των κανονικών υπηρεσιών σε όλες τις περιοχές.