Η τροπολογία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς υπερψηφίστηκε από την ευρύτερη πλειοψηφία των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση), ενώ το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε ήταν το ΜέΡΑ 25.

Η τροπολογία, μάλιστα, ορίζει ότι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση χορηγείται κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2022. Η εν λόγω παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών και διέπεται από ειδικό φορολογικό καθεστώς. 

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με την έκθεση, τα 35,99 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για την ΕΛ.ΑΣ και τα 4,89 εκατομμύρια για το Λιμενικό.

Κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Παναγιού (Γιώτα) Πούλου αρχικά φέρεται να έχει ψηφίσει «όχι», ωστόσο με σχετική δήλωσή της βάσει του άρθρου 72Α του Κανονισμού της Βουλής, διευκρίνισε ότι η ψήφος της στην τροπολογία ήταν «ναι» και ότι εκ παραδρομής ψήφισε «όχι».