Όπως είχε προαναγγείλει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του ΕΣΥ, στους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και στο προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ

Στην αιτιολογική έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως προτείνει να δοθεί το επίδομα των 600 ευρώ στους συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων «που κυρίως επηρεάστηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19, ως αντιστάθμισμα στην αυξημένη υπηρεσιακή και εργασιακή τους απασχόληση…».

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω ενέργεια ήρθε έπειτα από τις αρνητικές αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της θετικής ψήφου που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στο προεκλογικό επίδομα Μητσοτάκη των 600 ευρώ προς αστυνομικούς και λιμενικούς. Υπενθυμίζεται πως το επίδομα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό την ίδια μέρα που αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ενώ ψηφίστηκε στη Βουλή με διαφορά λίγων ωρών από την ανακοίνωση τού θανάτου του νεαρού Ρομά.

Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι το κείμενο υπογραφών εκατοντάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην κίνηση αυτή του κόμματος.