«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα από την Ημαθία απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση των πολιτών» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αφαφέροντας πως ο πρωθυπουργός:

«Είχε το θράσος να πει ότι η κυβέρνησή του ασκεί φιλολαϊκή προοδευτική πολιτική, ενώ κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια. Ενώ έχει αφήσει τις εταιρείες ενέργειας, τα διυλιστήρια και τις τράπεζες να θησαυρίζουν με δισεκατομμύρια υπερκερδών και την ίδια ώρα δίνει στην κοινωνία, που έχει ρημάξει 15 μήνες, προεκλογικά φιλοδωρήματα των 0,70 ευρώ για αγορές τροφίμων. Είχε το θράσος να πει η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, ενώ η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων».

«Στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι επί των ημερών του η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όντως, το σκάνδαλο με τις παρακρατικές παρακολουθήσεις με εντολή Μητσοτάκη, έχει καταστήσει την Ελλάδα αρνητική πρωταγωνίστρια πανευρωπαϊκά. Οι μέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα διευρύνει την ανισότητες και την αδικία όμως τελειώνουν, με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δικαιοσύνη παντού και προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.