Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την σεξιστική συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, στην Δώρα Αυγέρη στον τηλεοπτικό αέρα πολιτικής εκπομπής στον σταθμό «ONE». «Χαρακτηρίζοντάς την υποτιμητικά “γλυκιά κυρία στο διάλειμμα” εννοώντας ότι η πολιτική της παρουσία στο πάνελ της εκπομπής συνάδει με “παράσταση”, απέδειξε πώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική» σχολίασε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το απόσπασμα από την εκπομπή:

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καιρίδης χθες σε βραδινή εκπομπή εξαπέλυσε έναν σεξιστικό οχετό σε βάρος της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρας Αυγέρη.

Χαρακτηρίζοντάς την υποτιμητικά «γλυκιά κυρία στο διάλειμμα» εννοώντας ότι η πολιτική της παρουσία στο πάνελ της εκπομπής συνάδει με «παράσταση», απέδειξε πώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Καλούμε την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να καταδικάσει άμεσα την άθλια σεξιστική συμπεριφορά του κ. Καιρίδη.»

Η ανάρτησή της Δώρας Αυγέρη:

«Η ανδρική υπεροψία του κ. Καιρίδη που δεν του αρέσει η κριτική και η υποκρισία!»

Δεν θα πω για ανοίκεια και προσβλητική επίθεση, αθλιότητα, σεξισμό, mansplaining, κλπ, κλπ…

Θα πω, πόσο κακός μπορεί να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική.

Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Τάκης Χατζής και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος (τους οποίους κι ευχαριστώ) προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Δ. Καιρίδη και να τον επαναφέρουν στην πολιτική και τηλεοπτική τάξη.

Δεν τα κατάφεραν, ούτε και μετά την αποχώρησή μου από την εκπομπή.

Υπογραμμίζω την έντιμη πολιτική στάση του κ. Μάντζου Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως σεξιστικό τον λόγο του Δ.Καιρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμένα με συγχωρείτε κύριε Καιρίδη για την κριτική που σας έκανα, επειδή δεν είμαι «γλυκιά κυρία;»

Έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στον δρόμο προς τις κάλπες. Κυρίως, τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα…

Τον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε!»