«Η ενοχή των κυβερνήσεων δεν συνεπάγεται ενοχή ολόκληρων λαών. Το ξέρουμε από την ιστορία, το βλέπουμε και σήμερα» τονίζουν.

«Ηρωικές φωνές στη Ρωσία ορθώνονται ενάντια στον πόλεμο και αμφισβητούν τις επιλογές της ρωσικής κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται άνθρωποι του πολιτισμού. Δουλειά μας είναι να τους στηρίξουμε. Το να καταλογίσουμε συνενοχή στους δημιουργούς και τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, μόνο και μόνο επειδή έρχονται από την Ρωσία, είναι λάθος» υπογραμμίζουν.

«Ο πολιτισμός, το μοίρασμα μέσω της τέχνης, οι πανανθρώπινες αξίες είναι η συγκολλητική ουσία της παγκόσμιας κοινότητάς μας και ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει αυτό η Υπουργός Πολιτισμού;» καταλήγουν ο Τομέας Πολιτισμού και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνεται ότι η σκοταδιστική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να ακυρώσει ακόμα και τη μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων» προκάλεσε σφοδρή αντίδραση στα social media με τους χρήστες να την καλούν ειρωνικά να απαγορεύσει και τον Ντοστογιέφσκι.