Έγγραφα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής λοιμωξιολόγων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ξεγυμνώνουν για ακόμα μια φορά τον τρόπο που κυβέρνηση και επιτροπή λαμβάνουν τις αποφάσεις. Τα έγγραφα φέρνουν στην επιφάνεια τις συχνές διαφωνίες που έχουν οι ειδικοί μεταξύ τους για τις επόμενες κινήσεις, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκεκριμένα, εμφανίζεται αντίθετος με αρκετές από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση που, μεταξύ άλλων, αφορούσε στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των δημοσίων πάρκων, φαίνεται πως εισηγήσεις κάνει η κυβέρνηση και η επιτροπή αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο εισηγούμενη προτάσεις που δεν είναι δεδομένο πως θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

Στο φως μέρος των πρακτικών συνεδρίασης λοιμωξιολόγων – «Αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της», σχολιάζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει πως όμως «επιβεβαιώνει και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του». Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι περιμένει να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός «όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο».