Επιπλέον 500 αστυνομικούς για περιπολίες, αλλά και με 600 ειδικοί φρουροί θα ενισχύσουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας ενώ κατά μήκος των συνόρων του Έβρου θα προστεθούν 250 συνοριοφύλακες ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του κρατικού προϋπολογισμού 2023 πως : «Δύο είναι οι προτεραιότητές μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2023: η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας μας από την απειλή των παράνομων μεταναστών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά», ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του προσφυγικού μέσα από το ιδεοληπτική ματιά της κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «Δεν διστάσατε να εργαλειοποιήσετε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη για να χύσετε δηλητήριο σε βάρος των αστυνομικών μας. Αξιοποιώντας το ως πεδίο άντλησης μικροκομματικών οφελών. Καταφεύγοντας σε αυθαίρετες και επικίνδυνες γενικεύσεις. Είμαστε ξεκάθαροι: δεν επιτρέπουμε αναβίωση των θλιβερών γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008. Όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν. Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν», τόνισε.

«Επεκτείνουμε τον φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε ακόμη 250 νέους συνοριοφύλακες τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι διαδικασίες για την επέκτασή του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και όπως αποφασίστηκε τα πρώτα 35 χλμ. θα γίνουν με εθνικούς πόρους με τη μέθοδο της πρόσκλησης των μεγάλων εταιρειών» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη .

«Βάζουμε τέλος στα άβατα και τις γκρίζες ζώνες ανομίας. Εφαρμόζουμε τον Νόμο για τις πορείες, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση, αλλά και την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή» δήλωσε σε σχέση με τις πορείες χωρίς να βλέπει όμως επιρρίπτει καμία ευθύνη στην ΕΛ.ΑΣ.