Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα  για προκλητική και υποκριτική στάση σε ό,τι αφορά τα τελευταία γεγονότα με την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη της Ζωγράφου.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Δεν μπορεί αυτοί που εξέθρεψαν αυτή την κατάσταση να γίνονται επικριτές σε αυτούς που την ‘καθαρίζουν’», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Υπήρξε ισχυρή ανοχή από πολλούς».

Υποστήριξε, ακόμα, πως στοιχεία για την παραβατικότητα στην συγκεκριμένη φοιτητική εστία υπάρχουν ήδη από το 2018, ενώ τόνισε πως όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία ξεκίνησε η επιχείρηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για τις πρυτανικές αρχές, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως θα πρέπει να απευθυνθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ώστε να ξεκινήσει περιπολίες εντός των ανοιχτών χώρων των ιδρυμάτων για να αντιμετωπιστεί η «εγκληματικότητα»

Application για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο υπουργός, σε άλλο σημείο, υποστήριξε πως υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και πανεπιστημιακής αστυνομίας, ώστε να αιτούνται συνοδεία όταν θέλουν να μετακινούνται το βράδυ στους χώρους των ΑΕΙ.

700 νέοι αστυνομικοί

Ακόμα, ανακοίνωσε την τοποθέτηση 700 νέων αστυνομικών που θα αναλάβουν υπηρεσία αυτή τη εβδομάδα στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής, ενώ δήλωσε πως τις επόμενες 15 μέρες θα ανακοινωθεί και κατά πόσο θα αυξηθούν οι βραδινές περιπολίες στην πόλη.