Στην ερώτηση του δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό Kontra για την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στα εμπορικά κέντρα και του ορίου 6 ατόμων ανά τραπέζι, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι τις αποφάσεις παίρνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και το κριτήριο είναι να συγκεραστεί η ανάγκη για τη δημόσια υγεία με την ανάγκη της οικονομικής δραστηριότητας η οποία «δεν μπορεί να παγώσει».

Επιπλέον, ο Α. Γεωργιάδης στάθηκε και στην αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας εντός των εμπορικών καταστημάτων.

Σχετικά με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και συγκεκριμένα , ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε «αν υπάρχει πρώην υπουργός της ΝΔ που εμπλέκεται σε τέτοιου είδους κινήσεις και διαλόγους, αυτός δεν έχει καμία θέση στη Νέα Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Γεωργιάδης είχε δηλώσει στην εκπομπή του Alpha -σχετικά με τις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης από πρώην υπουργό της ΝΔ (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento)- ότι:

«Ως προς τον πρώην υπουργό που φέρεται να μιλάει για αυτά τα θέματα με μία ελαφρότητα – εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι γιατί στα δημοσιεύματα δεν υπήρχε το ονοματεπώνυμο, ούτε έχω τις καταγραφές της ΕΥΠ, ούτε είναι αυτή η δουλειά μου – αν υπάρχει πράγματι ονοματεπώνυμο πρώην υπουργού, δεν έχει θέσει στη ΝΔ. Αλλά η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα, έστω και παράνομα με ότι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό. Έχει καμία σχέση;».

Κοριός ΕΥΠ: Το παρακρατικό δίκτυο «ακουμπάει» Δικαιοσύνη, βουλευτές και ΕΛΑΣ

«Δεν βλέπω όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια διάθεση πάνω στις καταγγελίες ότι κάποιος υπουργός του είχε εμπλοκή με εικονικά τιμολόγια, με διακίνηση μαύρου δείγματος, και προσπάθεια στησίματος ενός δημόσιου διαγωνισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποια θα ήταν η αντίδραση του Α. Γεωργιαδή αν τις αποκαλύψεις (για την ανήλικη) δεν έβγαζε το Documento αλλά μία άλλη εφημερίδα και αυτές αφορούσαν έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε ότι αυτός ο υπουργός δεν έχει σχέση με το κόμμα, τι θα λέγατε; (Θα λέγατε) ότι είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί ένα στέλεχος του να έχει ανήθικη συμπεριφορά; Τι είμαστε εμείς, Ναζί; Να υιοθετούμε συλλογική ευθύνη; Σας ξαναλέω, ένας άνθρωπος κρυφά από την παράταξη στην οποία ανήκει, κάνει κάτι που για μας είναι ανήθικο και αν το ξέραμε θα τον απομακρύναμε από πριν. Τώρα που το μαθαίνουμε, τον απομακρύνουμε. Τι άλλο θέλετε να κάνουμε;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά που ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης δεν επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη πηγή του κόμματος.

Υπόθεση Καλογρίτσα

Σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα και τις καταγγελίες του για εμπλοκή του Νίκου Παππα, είπε ότι «ο Καλογρίτσας έγινε αξιόπιστος από τη στιγμή που ο Παππάς 5 μέρες τώρα κρύβεται και δεν έχει κάνει δήλωση, και το κυριότερο από τη στιγμή που ο Παππας δεν του έχει κάνει μήνυση στα δικαστήρια. Από την ώρα που ένας καταγγέλλει και ο άλλος δεν διαψεύδει προφανώς αυτός που καταγγέλλει έχει δίκιο».

«Αν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Παππας θα είναι στο αέρα αυτά που λέω τώρα», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν υιοθετεί καμία καταγγελία Καλογρίτσα άλλα προσπαθεί να ερμηνεύσει μια καταγγελία που μένει αναπάντητη από τον καταγγελλόμενο.

«Πιστεύω ότι ο Καλογρίτσας διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό»

«Πιστεύω ότι ο Καλογρίτσας διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει τα λεγόμενα του, κάτι που ο Παππάς πιστεύω ότι έχει στο μυαλό του, και γι αυτό δεν του κάνει μήνυση. Βάσει του δικού μας νόμου είναι παράνομο να χρησιμοποιηθεί αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν ο Καλογρίτσας βρεθεί αμυνόμενος σε μία ενδεχόμενη δίκη. Αν λοιπόν του κάνει μήνυση ο Παππας και έχει όντως τέτοιο υλικό ο Καλογρίτσας, θα χάσει τη δίκη ο Παππας και θα γίνει ρεζίλι. Σκεπτόμενος αυτό το ενδεχόμενο ο Παππας δεν του κάνει μήνυση έχοντας και την υπόθεση με τον Μιωνή» είπε ο Α. Γεωργιάδης.

Mια αστική διαμάχη, ο Καλογρίτσας, o White House, ο Λοβέρδος και στο φόντο η Novartis

Για τη δικαίωση της Λιβανέζικης εταιρείας CCC, ο Α. Γεωργιάδης έφερε ως επιχείρημα τον επικεφαλής του παραρτήματος της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Φρουζή, τονίζοντας ότι στην περίπτωση του για την Novartis το ελβετικό δικαστήριο τον έκρινε αθώο, μιλώντας στην ουσία για «αφερεγγυότητα» για τα δικαστήρια της Ελβετίας. «Εσείς δέχεστε να πούμε ότι ο Φρουζής είναι αθώος; αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Ελβετικό δικαστήριο διέψευσε και καταδίκασε τον Καλογρίτσα

Όσον αφορά τις καταγγελίες για τις τηλεοπτικές άδειες και την εμπλοκή Καλογρίτσα με παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας δεν κηρύχθηκε έκπτωτος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε τα λεφτά.

Για την επιστροφή των χρημάτων της «Λίστας Πέτσα» από την Alter Ego (συμφερόντων Μαρινάκη) στην κυβέρνηση, ο Γεωργιάδης σχολίασε ότι «κάνει πολύ μεγάλο λαθος ο Μαρινάκης. Η διαδικασία ήταν πολύ σωστή, δεν έχει σοβαρές αδικίες η λίστα. Παραταύτα έχει κάθε δικαίωμά να μην δεχτεί τα χρήματα. Σίγουρα θα δοθούν τα χρήματα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη».