Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός, Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα Τετάρτη, αν και πολλάκις έχει σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αποφασίζει.

Αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η υπουργός τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών. «Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλ. θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο Αγία Σοφία, 400 στο Αγλαΐα Κυριακού και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη» ανέφερε.

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε η κα Γκάγκα, χωρίς να αναφέρει αν θα αξιοποιηθούν επί πληρωμή.

Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Παπατζίμας διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Παίδων Πεντέλης εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον του νοσοκομείου εφόσον μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Κλείνοντας η υπουργός εκτίμησε ότι ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια, και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό».