Το δεύτερο όνομα που εμφανίζεται στο ρεπορτάζ του The Greek Report αφορά τον γνωστό επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κόκκαλης και μέλη της οικογένειάς του ορίστηκαν τον Οκτώβριο του 2014 πληρεξούσιοι της εταιρίας Upton International SA με έδρα τον Παναμά. Το ρεπορτάζ περιγράφει τα εσωτερικά έγγραφα της Mossack Fonsecka κατά τους ελέγχους στα οποία γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του Κόκκαλη στην υπόθεση Intralot – ΟΠΑΠ για την σύμβαση των 300 εκατομμυρίων ευρώ (με αξία τεχνολογίας εκείνη την εποχή στα 96 εκατομμύρια) και στην απάντηση του Έλληνα επιχειρηματία ότι οι κατηγορίες κατέπεσαν. Το ρεπορτάζ του Καρανίκα περιλαμβάνει ακόμα αναφορές των εγγράφων της Fonsecka σχετικά με τις κατηγορίες ότι ήταν πράκτορας της Ανατολικής Γερμανίας και στην φιλία του με τον Σιμήτη.

Το ρεπορτάζ ύστερα αναφέρει τα έγγραφα που ζητούσε η Mossack Fonseca για να ολοκληρώσει έναν πλήρη έλεγχο που δεν φαίνεται να απαντώνται.  

Σχόλιο ThePressProject:

Όσοι παρακολουθείτε το αφιέρωμά μας στα Panama Papers θα γνωρίζετε ότι έχουμε σοβαρές ενστάσεις για την δημοσιογραφική τακτική του Διεθνούς Κονσόρσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων και για τα αποτελέσματα του έλληνα δημοσιογράφου στις παλαιότερες αποκαλύψεις του οργανισμού. Το The Greek Report κυκλοφόρησε 6 μέρες μετά την δημοσίευση της διαρροής και πάνω από 12 μήνες μετά την πρώτη επαφή με τα αποκαλυπτικά έγγραφα της Mossack Fonseca.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ουσιαστικά το μόνο που προσφέρει είναι η σύνδεση του ονόματος του Κόκκαλη με την Upton. Κατά τα άλλα αναφέρεται σε εσωτερικά έγγραφα της Mossack Fonscecka που απλά αναπαράγουν ελληνικά δημοσιεύματα. Εκτός αν μας ξεφεύγει κάτι. Το περιοδικό είναι στα περίπτερα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Είναι άραγε άνθρακες ο θυσαυρός για την Ελλάδα ή απλά ήταν ατυχής η επιλογή του δημοσιογράφου; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν γίνει δημόσια η πρόσβαση στα δεδομένα της μεγαλύτερης διαρροής του Αιώνα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για 11,5 εκατομμύρια έγγραφα όταν στην δημοσιότητα έχουν δοθεί λιγότερα από 400 παγκόσμια.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι το περιοδικό δεν περιλαμβάνει κανένα ντοκουμέντο από την διαρροή.