Σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται το capital.gr, στη σημερινή συνάντηση άνοιξε η συζήτηση για 8 τουλάχιστον πεδία:
 
1ον) Εκτέλεση προϋπολογισμού και εκτιμήσεις για το 2013. Υπάρχει σύγκλιση σε πάρα πολλά στοιχεία ανέφερε η ίδια πηγή αλλά υπάρχουν διαφωνίες σε 4-5 εγγραφές. Εξήγησε ότι ο στόχος “είναι μικρό, ρεαλιστικό πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο όμως να είναι και βιώσιμο εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει διατήρηση του ΠΔΕ στα 6,65 δισ. ευρώ (δηλαδή “κουρεμένο” κατα 200 εκατ. ευρώ μόνο) αλλά και ρεαλιστικές επιστροφές φόρων. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα ενστάνσεις για εισπραξιμότητα έμμεσων και άμεσων φόρων αλλά και για την κατανομή του αποθεματικού σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου που έχουν υπερβάσεις δαπανών.
 
2ον) Προϋπολογισμός 2014. “Απέχουμε ακόμα”, ανέφερε το ίδιο στέλεχος για 3 λόγους:
– δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία του ευρύτερου δημοσίου (κυρίως από ταμεια και υγεία)
– χρειάζεται ακόμα εξέταση ο νέος φόρος ακινήτων (για το ύψος του φόρου και την εισπραξιμότητά του) και 
– συνεχίζεται η συζήτηση για τους φόρους υπέρ τρίτων.
 
3ον) Πορεία φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
 
4ον) Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
 
5ον) Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών κράτους σε ιδιωτες. Αναφέρθηκε ότι πλέον ο στόχος των 8 δισ. ευρώ πληρωμής παλαιών χρεών (προ του 2012) δεν θα είναι εφικτός καθώς υπουργεία αρχίζουν ήδη να ενημερώνουν ότι για παράδειγμα δεν μπορούν να πληρώσουν χρέη τα οποία αποδεικνύονται μη νόμιμα. Σύμφωνα με το ίδιο στέλχος εξετάζονται εναλλακτικές. Μια από αυτές, όπως ανέφερε, είναι η πληρωμή νέων οφειλών του 2012 αλλά και μια παράταση ενός-δύο μηνών στο περιθώριο πληρωμής οφειλόμενων εφάπαξ.
 
6ον) Ρυθμίσεις χρεών προς τις εφορίες. Η τρόικα ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο της.
 
7ον) Τα διαρθρωτικά ορόσημα για την καταβολή του 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή συζητήθηκαν μόνο τα χρέη προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όχι τα υπόλοιπα 3 ορόσημα (διαθεσιμότητα, αμυντικές βιομηχανίες και κώδικας δικηγόρων). Όπως ανεφερε, αύριο πληρώνονται οι οφειλές για εφάπαξ και για ύδρευση ενώ εντός της εβδομάδος έρχεται η υπουργική απόφαση για τις επενδυτικές δαπάνες και η κοινή υπουργική απόφαση για τα χρέη των δήμων.
 
8ον) Μακροοικονομικό σενάριο. Αρμόδιο στέλεχος ανέφερε ότι υπάρχει σχεδόν πλήρης σύγκλιση για απόκλιση της τάξης του 0,1% στις εκτιμήσεις για τη φετινή ύφεση αλλά και για την ανάκαμψη του 2014. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε εκτιμήσεις για μικρότερη ύφεση 3,8% φέτος, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,6% το 2014.