Ήδη από χθες (Τετάρτη), πρώτη ημέρα του τριήμερου εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας.
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρεται, πως «το Πολυτεχνείο πλανάται σαν σκιά τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από την Ιστορία, για να θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο λαό, εάν ο ίδιος δεν το διεκδικήσει».
Τονίζει επίσης πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρξε μόνο μία μαζική εναντίωση των νέων στο καθεστώς της 21ης Απριλίου, αλλά και ένα κίνημα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και μιας δικαιότερης κοινωνίας, ένα αίτημα που εκφράστηκε ξεκάθαρα μέσα από το ιστορικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».