Το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων καθιστούσε αδύνατο για τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων να προβλέψουν πιο κόμμα θα αναδειχθεί την Κυριακή τελικά πρώτο. Τα πρώτα exit poll συνηγορούν προς  την ίδια κατεύθυνση, αφού μέχρι πρόσφατα προηγούνταν ελαφρώς οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με ποσοστό 25% και ακολουθούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές CDU/CSU μεταξύ του 21% και του 23%, με την ποσοστιαία διαφορά των δύο πολιτικών δυνάμεων να μπορεί να αποδειχτεί ως στατιστικό λάθος.

Οι Πράσινοι, που κατεβάζουν για πρώτη φορά υποψήφιο για την καγκελαρία στις φετινές εκλογές, την  Αναλένα Μπέρμποκ, αναμένεται να βρεθούν στην τρίτη θέση, με ποσοστό περίπου 17%. Θεωρείται ιστορικό ποσοστό αυτό για τους Πράσινους, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν ξεπεράσει το όριο του 10% παρά μόνο το 2009.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το  Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των Γερμανών στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, με ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, όταν ψήφισε το 76,2% των δικαιούχων.

Αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων και το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, προμηνύει ότι θα είναι μεγάλη η νύχτα μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.