Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε την απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στελεχών της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικών παραγόντων και διαιτητών, σχετικά με το κακούργημα της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας επειδή παραγράφονται.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα (όπως μεταδίδει η «Εφ.Συν»), προκύπτει ότι υπήρξε η συμμορία των Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργου Σαρρή (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρου Κουρίδη (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρη Σταθόπουλου (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννη Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκου Προύντζου (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Γιώργου Δούρου (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάση Μπριάκου (πρώην αρχιδιαιτητής), αλλά η δράση της ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και διακόπηκε στις αρχές του 2013. Έτσι, ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος.

Για τους αγώνες πλέι οφ της Football League και τις απομαγνητοφωνημένες από την ΕΥΠ συνομιλίες του Β. Μαρινάκη με τους Γ. Σαρρή και Θ. Κουρίδη ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι «υπήρξε μεθόδευση για την άνοδο του Πλατανιά, αλλά δεν προέκυψαν η διακεκριμένη τέλεση του αδικήματος και η επίτευξη του σκοπού» και ζήτησε τη μετατροπή του αδικήματος της χειραγώγησης αγώνων (κακούργημα) στο πλημμέλημα της αθέμιτης παρέμβασης που επίσης παραγράφεται. Οσο για τους αγώνες της Super League που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, υποστήριξε ότι αποδεικνύεται χειραγώγηση μόνο σε έναν.

Άξιο σημασίας είναι ότι για την αναμέτρηση Βέροια – Ολυμπιακός το 2013 (0-3), ο ίδιος πρότεινε την ενοχή του πρώην ιδιοκτήτη ΠΑΕ Βέροια, του πρώην γενικού αρχηγού Βέροιας, και πρώην ποδοσφαιριστών της Βέροιας, ενώ για τη μεριά του Ολυμπιακού πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για συμμετοχή του Β. Μαρινάκη στη χειραγώγηση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα εύλογα το παιχνίδι να θεωρείται στημένο από μόνο τη μία πλευρά (;). «Από τις καταθέσεις των Δ. Καλαϊτζίδη και Ν. Γεωργέα, τη βιντεσκόπηση του αγώνα και την κατάθεση του ποδοσφαιριστή της Βέροιας Αλ. Καλογέρη προκύπτει με βεβαιότητα ότι αλλοιώθηκε εσκεμμένα το αποτέλεσμα και είναι προφανές ότι αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους».

Ο δεύτερος αγώνας που, κατά την κρίση του εισαγγελέα, «αλλοιώθηκε εσκεμμένα το αποτέλεσμα» είναι το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός (Κύπελλο, 2012), για τον οποίο πρότεινε να κριθεί ένοχος ο διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, ο οποίος «απέβαλε ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής με ανύπαρκτο φάουλ και ενήργησε με σκοπιμότητα».

Τέλος, για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1, 4.2.2015), ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες στην ακροαματική διαδικασία και πρότεινε την απαλλαγή του προέδρου του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού, του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου και του προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο.

Έτσι η απόφαση έχει ως εξής:

Αθώοι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ρικάρντο Σα Πίντο, Γιάννης Κομπότης, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Σκαθαρούδης, Πέρεζ Μορένο.

Ενοχοι: Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Λαναρής, Κώστας Μπάρμπας, Χαράλαμπος Παυλίδης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.