Η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε μία ημέρα μετά την κατάπαυση του πυρός που έθεσε τέρμα σε τριήμερες μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι περικύκλωσαν το σπίτι του Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, ο οποίος είχε επικηρυχθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις. Ο Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ και άλλος ένας μαχητής σκοτώθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα στρατεύματα δέχθηκαν επίθεση από Παλαιστίνιους που πέταξαν πέτρες και μολότοφ και ότι οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά. Επιβεβαίωσε ότι Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν, αλλά δεν διευκρίνισε την κατάστασή τους.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 άλλοι τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ διεξάγει νυχτερινές επιδρομές συλλήψεων στη Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της καταστολής των παλαιστινιακών μαχητικών ομάδων. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τα ισραηλινά στρατεύματα κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών.