Η αραβόφωνη εφημερίδα του Κουβέιτ, Αλ Καμπάς, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές» κάνει λόγο για τη μεταφορά, στο Κουβέιτ, 16 αμερικανών στρατιωτών, κάποιων «θανάσιμα τραυματισμένων», μετά την επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης κατά της αμερικάνικης βάσης Αλ-Ασαντ, στο Ιράκ.  Οι 16 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της αεροπορικής βάσης Αχμεντ αλ-Τζαπερ του Κουβέιτ, συμπληρώνει η εφημερίδα, που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Κουβέιτ, στην κυριακάτικη (χθεσινή) έκδοσή της. Μεταξύ των αμερικανών στρατιωτών «πολλοί εμφάνιζαν καθολικά εγκαύματα ενώ άλλοι πληγές από θραύσματα» και όλοι «μεταφέρθηκαν με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας». Όσοι επιβίωσαν, μτά σειρά επεμβάσεων «παραμένουν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου».

Σύμφωνα, όμως, και με το CNN «υπήρξε μεγάλος αριθμός τραυματιών, παρά τις δηλώσεις του Πενταγώνου περί μη ύπαρξης θυμάτων». Το Πεντάγωνο έχει αναγνωρίσει μόνον τη μεταφορά, στη Γερμανία, 11 αμερικανών στρατιωτών, «που παρουσίασαν συμπτώματα διάσεισης, λόγω των εκρήξεων», είναι πιθανόν να έχουν υποστεί εγκεφαλικά τραύματα και «παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση». Η δε μεταφορά τους χαρακτηρίζονταν «ιδιαίτερη φροντίδα», πέραν των συνηθισμένων. Το Πεντάγωνο είχε αρνηθεί να δώσει άλλες πληροφορίες, επικαλούμενο το απόρρητο των ιατρικών δεδομένων κάθε ασθενούς, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και τώρα, στις σχετικές ερωτήσεις του CNN.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ έχουν αλλάξει αρκετές φορές από την Ιρανική επιχείρηση και μετά, όπως σημειώνει το CNN. Αμέσως μετά την «Επιχείρηση Μάρτυρας Σολεϊμανί», ο αμερικάνος υπουργός Αμύνης, Μαρκ Έσπερ, είχε κάνει λόγο για αποκλειστικά υλικές ζημιές και «κανένα θύμα, κανένα θύμα και μεταξύ των συμμάχων, των συμβαλλομένων [μισθοφόρων] κλπ». Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για την ύπαρξη θυμάτων, ωστόσο, οι δηλώσεις Έσπερ καλύφθηκαν λόγω «μη πλήρους ενημέρωσης» όταν έγιναν. Κατά το αμερικάνικο στρατιωτικό έθος, θύματα θεωρούνται και οι τραυματίες, ελαφρά ή σοβαρά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, την τελευταία εβδομάδα, έχουν αναβληθεί, χωρίς καμμία εξήγηση, από την κυβέρνηση Τραμπ, τέσσερις ενημερώσεις του Κογκρέσου, σχετιζόμενες με την «Επιχείρηση Μάρτυρας Σολεϊμανί».