Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, μετά από τετραήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής στο κοινοβούλιο, η κυβέρνηση του Πραγιούθ Τσαν-ότσα, εξασφάλισε αρκετές ψήφους το Σάββατο για να ολοκληρώσει τη θητεία της ως τον Μάρτιο.

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τον Πραγιούθ και την κυβέρνησή του για διαφθορά και οικονομική κακοδιαχείριση. Χρειαζόντουσαν 239 από τις 477 κοινοβουλευτικές ψήφους για να περάσει η πρόταση μομφής.

Τελικά, με 256 ψήφους υπέρ και 206 να είναι εναντίον του, ο πρωθυπουργός «επέζησε» της πρότασης μομφής. Υπήρξαν επίσης εννέα αποχές.

Ήταν η τέταρτη φορά που η κυβέρνηση καλείται να περάσει από μια πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης. Η προηγούμενη ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η κυβέρνηση του Πραγιούθ εξασφάλισε 264 ψήφους εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διαμαρτυρίες που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή νέων εκλογών συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια, ενώ πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Πραγιούθ μειώνεται.