Οι οδηγοί ταξί προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 9:30.

Οι οδηγοί ζητούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και αιτούνται αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

«Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και «δολοφονικά» μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο. Κανένα ταξί στον δρόμο, όχι στον αφανισμό των ταξί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

«Δεν μπορείς να έχεις μια οριζόντια φορολογία σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητές του», λέει στο MEGA η Όλγα Πετράκη, ιδιοκτήτρια ταξί

«Αυτά που πρέπει να ανταποδώσουμε στο κράτος, τα ανταποδίδουμε βάσει των εισόδων – εξόδων μας. Θα δώσουμε αντίσταση σε ό,τι αυτήν την στιγμή μάς βλάπτει», είπε η ίδια, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη 22 του Νοέμβρη τα ταξί θα κάνουν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε» κατέληξε.