Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η ελληνική μυστική υπηρεσία, ΕΥΠ, φέρεται να έχει μολύνει τα smartphone» πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών «με το λογισμικό κατασκοπείας Predator».

«Εκτός από Έλληνες πολιτικούς, αξιωματούχους και επιχειρηματίες, στα θύματα περιλαμβάνονται και 16 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης» προσθέτει η TAZ αναφερόμενη στις περιπτώσεις παρακολούθησης του Αλέξη Παπαχελά, του Αντώνη Δελλατόλα του Θανάση Κουκάκη, του Σπύρου Σιδέρη και του Γιάννη κουρτάκη. Ακόμα επισημαίνει δε ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει μόνο τις υποκλοπές Κουκάκη και Ανδουλάκη, και υποστηρίζουν ότι είναι νόμιμες και δεν έγιναν με το Predator».

«Παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε, απουσίαζε όταν η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διερεύνησε» τις σχετικές καταγγελίες  αναφέρει χαρακτηριστικά η TAZ για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης επιμένει ότι το θέμα έχει διευθετηθεί» μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρει ότι την εποχή Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει υποχωρήσει στην 108η θέση από 180 χώρες στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, ενώ σε νέα μέτρηση «είναι πιθανό να πέσει ακόμα πιο χαμηλά».