Όπως σημειώνει το documentonews.gr αν και η διακήρυξη της δημοπρασίας από τον προϊστάμενο του τελωνείου Σερρών είναι αναρτημένη στη Διαύγεια, δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και το ποιος αγόρασε το εν λόγω φορτίο.

Ο δικηγόρος Στ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να «διατάξει» το τελωνείο Προμαχώνα να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίου, τουλολίου κλπ από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Επίσης με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές ώστε να διακριβωθεί εάν έγινε οδικώς ή με τη συγκεκριμένη εμπορική αμαξοστοιχία.

Τέλος, ο κ. Σούρλας ζητά τη διενέργεια έρευνας για το «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».