Όπως μεταδίδει ο Κωνσταντίνος Κοντοκώστας στο ρεπορτάζ του στο larisanet, το στέλεχος του ΟΣΕ φαίνεται να είχε συμβουλευτικό ρόλο στο ΔΣ και όχι εποπτικό ενώ στη συγκεκριμένη θέση βρέθηκε για ένα πεντάμηνο το 2020.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος ανήκει στο γκρουπ των τεσσάρων πρώην στελεχών του ΟΣΕ στους οποίους ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή μετά τη διακοπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο 2020-2022, στις 19 ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος και στις 20 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο Σεπτέμβριος 2019- Ιούνιος 2020, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος έχει τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξη του.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών κατηγορείται επίσης και ένας πρώην αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ ο οποίος διώκεται και για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με τη μετάταξη του προφυλακισμένου σήμερα 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη. Ο συγκεκριμένος αναμένεται να απολογηθεί προς το τέλος Οκτωβρίου..