Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Η εκκένωση ήταν επιτυχής και άμεση προτού οι φλόγες φτάσουν στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Δημητρόπουλος.

Οι εργαζόμενοι έμειναν μέσα στο νοσοκομείο μαζί με τους πυροσβέστες και προσπαθούσαν να συνδράμουν με οποιοδήποτε για να σώσουν το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κύριο Δημητρόπουλο.

Αγωνία και τρόμος και για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς οι φλόγες τους εμπόδισαν στην επανένωση με τους δικούς τους ανθρώπους. Κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, είπε πως έπιασε φωτιά η ταράτσα του νοσοκομείο αλλά σώθηκε. Από την πλευρά του ο παιδίατρος του Καραμανδανείου, Θανάσης Φίλιας, είπε πως η «φωτιά έφτασε στο προαύλιο και δημιουργήθηκε εστία στον τρίτο όροφο αλλά την έσβησαν γρήγορα. Δεν επεκτάθηκε».

Οι φλόγες έφτασαν στην ταράτσα, σε σημείο κοντά στα οξυγόνα και σε κάδους απορριμμάτων του προαυλίου, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο. «Μπράβο στους συναδέλφους, μπράβο στους πυροσβέστες», λέει ο κ. Γιαννάκος.

«Σώθηκε το παιδιατρικό νοσοκομείο. Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.