Συγκεκριμένα, στο άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Τελικά, ήμουν κι εγώ στη λίστα» αναφέρει πως «δεν νοείται τέτοια πράγματα να συμβαίνουν στη χώρα μας – μια δυτική δημοκρατία, με τα προβλήματά της μεν, αλλά ισχυρή δημοκρατική παράδοση. Σήμερα μπορεί να είσαι συ αύριο μπορεί ο καθένας».

Μάλιστα, περιγράφει πώς ένοιωσε όταν πληροφορήθηκε πως ήταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση πολιτών αναφέροντας πως «αισθάνεσαι μολυσμένος από ένα ψηφιακά μεταδιδόμενο νόσημα που σε κάνει τοξικό και άθελά σου, επικίνδυνο για τους ανθρώπους γύρω σου».

«Διαβάζεις άφωνη ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα που είχαν οι πολίτες στην ενημέρωση για πιθανή επισύνδεση εκεί πάνω που βγήκε το πρώτο θύμα, και τώρα αρνείται να το επαναφέρει πριν περάσει τριετία. Και εκεί κάπου αποπροσανατολίζεσαι. Μα τι έγινε το κράτος δικαίου, με όλα τα κουσούρια του, στο οποίο νόμιζες ότι μεγάλωσες; Πού είναι οι φωνές που στηρίζουν την αλήθεια, τα προσωπικά δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη, πέρα από τα κομματικά ένστικτα, είτε αυτοπροβολής είτε αυτοπροστασίας;» αναρωτήθηκε.

«Και περιμένεις να έρθει επιτέλους το αίσθημα της ελπίδας. Ότι το προοδευτικό κομμάτι της κυβέρνησης θα σταθεί στο πλευρό των πιθανών θυμάτων και θα παραδώσει ένα νομοσχέδιο που θα κοιτάει, όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στο παρελθόν. Ότι ο πρωθυπουργός θα πράξει το αυτονόητο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε κανένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση να μην παραμείνει πάνω από το νόμο. Ότι οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι θα βγουν από τη φοβική σκιά του 2015 και θα πουν τα πράγματα, εάν ισχύουν ως φαίνονται, με το όνομά τους ‒ ως μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των όρων της ίδιας της δημοκρατίας» σημειώνει μεταξύ άλλων.