Ενημερωτικός θα είναι πλέον ο ρόλος του επιδημιολογικού χάρτη, καθώς η μετάβαση των περιοχών από επίπεδο σε επίπεδο δεν θα συντροφεύεται από την επιβολή ή την άρση περιοριστικών μέτρων. Όπως είχε προαναγγείλει ρεπορτάζ του TPP, καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και η απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, ανοίγοντας το δρόμο στην πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους. Τα μέτρα για τους μεικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν, ενώ η πόρτα των εσωτερικών χώρων παραμένει κλειστή για όσους δεν φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

«Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. «Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους», τόνισε.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.