Συνεχή περιστατικά βίας εναντίον γυναικών και κυρίως δολοφονίες έρχονται στην επιφάνεια και στην Ιταλία. Μόνο την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν τέσσερις γυναικοκτονίες. Τελευταίο θύμα, η Ρίτα, τριάντα χρόνων, η οποία εργαζόταν σε βιομηχανία της πόλης Βιτσέντσα, στον ιταλικό Βορρά. Την δολοφόνησε ο πρώην σύντροφός της, εξήντα ετών, μόλις εκείνη πήγε στην δουλειά, μπροστά στις συναδέλφους της.

Σύμφωνα με το DW, από την αρχή του χρόνου, οι γυναικοκτονίες στη χώρα είναι 51. Κατά μέσο όρο, μια κάθε τρεις ημέρες. Τα μηνύματα ευαισθητοποίησης στην τηλεόραση συνεχίζονται, όπως και οι εκκλήσεις καλλιτεχνών, πολιτικών και αθλητών. Δικαίως, πολλοί ζητούν να προστατεύονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο, όλες οι γυναίκες που κάνουν έκκληση για βοήθεια στην αστυνομία και στους καραμπινιέρους. Να τους επιτρέπουν να επικοινωνούν άμεσα με τις αρχές, με ηλεκτρονική εφαρμογή και να παρακολουθούνται διαρκώς οι υπεύθυνοι βίαιων πράξεων, ίσως με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Το βράδυ της Κυριακής, το κεντρικό ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού RaiTre, άρχισε με την ανάγνωση όλων των ονομάτων των γυναικών που θανατώθηκαν τον τελευταίο μήνα. Η συγγραφέας Σίλια Αβαλόνε, θέλησε να τονίσει: «Μάθατε τις γυναίκες να μένουν πάντα ένα βήμα πίσω. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας. Για να βοηθήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας, ως υποκείμενα και όχι ως αντικείμενα μιας ξεπερασμένης κουλτούρας».