Η ίδια, η Ασπασία Ταραχοπούλου -δικηγόρος της οικογένειας- μάλιστα τόνισε πως έχει κάνει προσπάθειες ώστε η 12χρονη να μην χάσει τάξη στο σχολείο και έτσι ορίστηκε ένα ραντεβού σε ψυχολόγο, ραντεβού, όμως, του οποίο σκοπός δεν ήταν η υποστήριξη του παιδιού, αφού «αυτή η επίσκεψη έγινε με το σκοπό να πάρουμε αυτό το περιβόητο χαρτί, την βεβαίωση από τον ψυχολόγο, για να έχει το παιδί κατ’ οίκον διδασκαλία».

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως κατά την προχθεσινή της επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, της υποσχέθηκε «ότι άμεσα το παιδί θα έχει ψυχολογική υποστήριξη, κατ’ οίκον διδασκαλία μου είπε “μέχρι τα Χριστούγεννα”. Περιμένουμε να το δούμε και αυτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ψυχολογική υποστήριξη. Από τον καινούργιο χρόνο, κατ’ οίκον διδασκαλία, γιατί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο το παιδί αυτό, δεν είναι σε κατάσταση για να πάει σχολείο».

«Κάθε φορά, όταν βγαίνουμε στα κανάλια και λέμε αυτά που συμβαίνουν, τότε ευαισθητοποιείται κάποιος, κάποιες υπηρεσίες. Περιττό να πω ότι κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων είναι απαράδεκτες. Η βοήθεια που θεωρούν ότι προσφέρουν είναι ένα σακουλάκι φασόλια, μια χλωρίνη» πρόσθεσε σε άλλο σημείο η Α. Ταραχοπούλου.

Τόνισε παράλληλα ότι η αδιαφορία δεν αφορά μόνο την 12χρονη αλλά και τα άλλα παιδιά της οικογένειας. «Εκτός από αυτό το παιδί, υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Έχουν υποστεί και αυτά ένα βάσανο από όλη αυτή την ιστορία. Χρειάζονται κι αυτά υποστήριξη. Δεν έχει γίνει τίποτα για κανένα παιδί».