Νεκρός κρατούμενος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, με σχετικά ρεπορτάζ να μεταδίδουν πως ο κρατούμενος «επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, δημιούργησε βρόχο, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, να κρεμαστεί. Έσπασε ο βρόχος, έπεσε κάτω και έχασε τη ζωή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν διαφορετικά ρεπορτάζ τη Δευτέρα και την Τρίτη, 32χρονος άνδρας από την Δανία συνελήφθη μετά από καταγγελία της 26χρονης Δανίδας συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Το ζευγάρι φέρεται να συγκατοικούσε σε διαμέρισμα που ενοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ξυλοδαρμός οδήγησε το θύμα στο νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

Ενώ παρέμενε κρατούμενος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ο άνδρας υποστηρίζεται ότι «διέφυγε για κάποια λεπτά της προσοχής των αστυνομικών και λίγα λεπτά αργότερα τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του». Τελικά, διαπιστώθηκε ο θάνατός του, που αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Κατά το ρεπορτάζ του Mega, ο κρατούμενος «επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, δημιούργησε βρόχο, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, να κρεμαστεί. Έσπασε ο βρόχος, έπεσε κάτω και έχασε τη ζωή του».

Τα παραπάνω, εκτός του ότι έρχονται να αυξήσουν σε τέσσερις τους νεκρούς κρατούμενους μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ το τελευταίο διάστημα, δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς για το τι συνέβη και οδήγησε στο θάνατο του κρατούμενου. Αφενός γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ μοιάζει να υπονοείται ότι ο θάνατος δεν προήλθε από τον βρόγχο αλλά από πτώση, δηλαδή από χτύπημα, αφετέρου επειδή η αναφορά σε «λίγα λεπτά» προκαλεί ερωτήματα για το πώς πρόλαβε ο «αυτόχειρας» να εντοπίσει τα υλικά για τον βρόγχο, να τον δημιουργήσει και να βάλει τέλος στη ζωή του.