«Την Παρασκευή που πέρασε ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε για δεύτερη φορά να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές, άρνηση που κάνει τους ισχυρισμούς του να μοιάζουν με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες του κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και ιδίως οι παραλείψεις του από τη στιγμή που άρχισαν οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν την ενοχή του και την απροθυμία του να χυθεί άπλετο φως», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Επισημαίνει πως «Η ουσία είναι ότι το πλήγμα στον πυρήνα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου από τις πρακτικές Μητσοτάκη είναι βαθύ και δυσεπούλωτο. Το τραύμα που έχει προκληθεί στη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα κι εν γένει τους δημοκρατικούς θεσμούς θα χρειαστεί πολύ κόπο για να γιατρευτεί. Ήδη η χώρα διασύρεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και κατατάσσεται από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού στην κατηγορία των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Και καταλήγει: «Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ζητήματα δημοκρατίας είναι λίγο – πολύ ήσσονος σημασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία πλήττεται από την ακρίβεια. Αυτός είναι όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος και για την ίδια την κοινωνία. Χωρίς δημοκρατία, χωρίς λογοδοσία και διαφάνεια, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική δικαιοσύνη. Το μόνο που υπάρχει είναι η επικράτηση της αλαζονείας των λίγων και ισχυρών που δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς τους σκοπούς.

»Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη μια μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία να βάλει τέλος στις ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και να οδηγήσει τη χώρα στην πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».