Όπως δήλωσε από το Βερολίνο η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με οικονομική στήριξη ή μόνο με επίβλεψη, «το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε αποκάλυψη, η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε, θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ».
 
Η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών.
 
Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Αφρικής Ακινγούμι Αντεζίνα.
 
Στη σύνοδο συζητήθηκε το ζήτημα με τους δασμούς, που επέβαλαν ΗΠΑ ξεκινώντας εμπορικό πόλεμο, μετά και τις τελευταίες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ στην Ε.Ε. και τον Καναδά να μην αντιδράσουν εναντίον της απόφασής του.