Τόνισε παράλληλα ότι η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, οφείλει να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος.

Σχολιάζοντας άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κ. Γλαβίνας χαρακτήρισε, μιλώντας για την ανάγνωση επιτιμίου για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ στα τζαμιά της Θράκης, «προσβλητικό για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία συνείδησης που έχουν οι βουλευτές της χώρας. Πρόκειται και για πολιτικό εκβιασμό καθώς στο λόγο που αναγνώσθηκε απειλήθηκε πως, αν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κάνει κάτι παρόμοιο, ο ψευδομουφτής θα τον κατηγορεί στους πιστούς άρα στις επόμενες εκλογές μάλλον δεν θα έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση από εκείνους. Ασφαλώς είναι μια πράξη καταδικαστέα από το πολιτικό σύστημα σε μία πολιτεία που ανήκει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εανέλαβε ότι «η θέση του συνεδρίου μας, την οποία ασπάζονται και ο ίδιος ο Πρόεδρος και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών μας, είναι υπέρ της ίδρυσης αλλά εμείς διαφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο αυτό πάει να γίνει.
Έχουμε καταθέσει δική μας αντιπρόταση και πιστεύουμε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας. Έχουμε βάλει μία σειρά προϋποθέσεων, όπως το πώς θα αξιολογείται η λειτουργία τους από ένα ενιαίο σύστημα ή η διασπορά τους να γίνει σε όλη την περιφέρεια».