Τουλάχιστον ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ένας άλλος είναι βαριά τραυματισμένος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άντρας πριν επιτεθεί στα θύματα του φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. 

Την είδηση μετέδωσε το κανάλι BFM TV, επικαλούμενη τοπικό εισαγγελέα, ενώ προς το παρόν η περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασαλίας, έφερε τραύμα στο λαιμό, ενώ το άλλο στο στομάχι, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας
 

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι μεταβαίνει στην Μασσαλία μετά το περιστατικό της θανάσιμης επίθεσης με μαχαίρι, στον σιδηροδρομικό σταθμό. 

Ο δράστης της επίθεσης δεν είχε μαζί του έγγραφα που ν’ αποδεικνύουν την ταυτότητά του. Έτσι, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης του, ενώ εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 25-30 ετών. Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν.

«Βαθιά αγανακτισμένος απ' αυτή τη βάρβαρη πράξη, συμμετέχω στον πόνο των οικογενειών και των οικείων των θυμάτων της Μασσαλίας. Χαιρετίζω τους στρατιωτικούς της Sentinelle και τους αστυνομικούς που αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» έγραψε στο Twitter του ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.