Το νομοσχέδιο που πέρασε με οριακή πλειοψηφία πρέπει να   περάσει από τρεις γύρους ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο ώστε να θεσμοθετηθεί, ενώ σημειώνεται πως στηρίζεται από τον πρωθυπουργό του κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα στρατοδικεία θα μπορούν να αποφασίζουν με απλή πλειοψηφία θανατική ποινή για «τρομοκρατικά εγκλήματα».
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψηφοφορία, ο Λίμπερμαν χαρακτήρισε τον νόμο ως ένα «ισχυρό αποτρεπτικό μέσο στους τρομοκράτες, σίγουρα πιο αποτελεσματικό από ό,τι η καταστροφή των σπιτιών των οικογενειών τους».
 
Ο Νετανιάχου από μεριάς του δήλωσε ότι «πρόκειται για απόδοση δικαιοσύνης σε ακραίες περιπτώσεις», ενώ τόνισε, παρά τη θετική του ψήφο, ότι χρειάζεται μια πιο ενδελεχής συζήτηση και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο υπουργών, πριν εισαχθεί εκ νέου στο κοινοβούλιο.

 

«Ναι» στην θανατική ποινή και σε Εβραίους

 
Ερωτηθείς για το εάν ο νόμος θα πρέπει επίσης να εφαρμόζεται σε Εβραίους που καταδικάζονται για δολοφονία Παλαιστινίων, ο Νετανιάχου απάντησε «καταρχήν ναι».
 
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τον Ιούλιο τους συγγενείς των θυμάτων μιας επίθεσης ενός Παλαιστινίου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είχε δηλώσει «θανατική ποινή για τρομοκράτες  «Είναι καιρός να την εφαρμόσουμε στις πιο σοβαρές υποθέσεις».
 
Η θανατική ποινή προβλέπεται από τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά δεν έχει ποτέ επιβληθεί. Η νομοθεσία εντός των αναγνωρισμένων συνόρων του Ισραήλ προβλέπει τη θανατική ποινή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για προδοσία.