Νέες τεχνολογίες, νέα μέσα, νέες φόρμες: Το νέο φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 27 Απριλίου έως 11 Μαΐου, συστήνει το θέατρο του μέλλοντος μέσω των πολυμορφικών και υβριδικών παραστάσεων που φιλοξενεί, από διεθνείς ομάδες.

Η Στέγη βγαίνει και εκτός των τειχών με site-specific περφόρμανς σε απρόσμενους χώρους και στήνει αποκαλυπτική περιπατητική παράσταση στους δρόμους της Αθήνας.
 

Ψηφιακές κάμερες, iPod, κινητά τηλέφωνα, Ίντερνετ, live-cinema, τεχνικές του ντοκιμανταίρ και του μοντάζ επιστρατεύονται στα διαδραστικά, πολύτεχνα και site specific θεάματα στο 1ο Fast Forward Festival (FFF).
 

Διεύρυνση των ορίων


Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Κάτια Αρφαρά, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του FFF, «θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες τάσεις και κατεξοχήν υβριδικές παραστάσεις που υπερβαίνουν και, την ίδια στιγμή, διευρύνουν τα όρια των τεχνών. Δεν έχουμε ωστόσο να κάνουμε μόνο με νέες φόρμες, αλλά και με ουσιαστικές ανατροπές στον τρόπο με τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε θέατρο.

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες του FFF χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες ως ένα διαλεκτικό μέσο για να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του θεατή, τη θέση της τέχνης στον δημόσιο χώρο, τα όρια του ακτιβισμού και της καλλιτεχνικής δράσης. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο του πρώτου FFF το θέατρο μεταφέρεται για πρώτη φορά από τη Στέγη στο κέντρο της Αθήνας επιχειρώντας έναν άμεσο διάλογο με την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα».