Μέσω επιστολής προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής τους ζητά να ορίσουν τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να μπουν μπροστά οι διαδικασίες συγκρότησης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν οριστεί όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εκλεγεί το προεδρείο της και θα συγκροτηθεί σε σώμα για να ξεκινήσει τις εργασίες της το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα, η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ενώ εισηγητής του κόμματος θα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης θα έχει ένα μήνα για να ολοκληρώσει τις εργασίες της επί των 49 υπό αναθεώρηση διατάξεων τις οποίες είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή και μέσα στον Νοέμβριο θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια. Όσες διατάξεις έλαβαν στη προηγούμενη προτείνουσα Αναθεωρητική Βουλή πάνω από 180 ψήφους, στην παρούσα Αναθεωρητική Βουλή χρειάζονται την έγκριση 151 βουλευτών, ενώ αντίστοιχα οι διατάξεις που είχαν εγκριθεί με 151 ψήφους θα πρέπει να λάβουν 180 ψήφους.

Η κυβέρνηση ανάβει τις μηχανές για την Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε να προλάβει την εκλογή ΠτΔ

Η θητεία του τωρινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου του 2020, αλλά με το ισχύον Σύνταγμα, οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου θα πρέπει να έχουν περατωθεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του, κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου.