«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει δέκα προτεραιότητες. Όποιος κι αν είναι πρώτος, θα του θέσουμε αυτές τις προτεραιότητες και αν αυτός δεσμευτεί ότι θα τις υπηρετήσει τότε θα τον στηρίξουμε», ανέφερε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του Ποταμιού.
Όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας φέρει ευθύνες για τα όσα υπέστη η χώρα τους τελευταίους μήνες και αυτό δεν αλλάζει εξαιτίας της στροφής που έκανε την τελευταία στιγμή. «Το ότι ο Τσίπρας έκανε στροφή την τελευταία στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες για όσα έκανε επτά μήνες. Για το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, το ρεζιλίκι στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό.
Τέλος, αναφέρθηκε και στα ζητήματα διαφθοράς του δημόσιου τονίζοντας «Έχουμε προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσει το μεγάλο φαγοπότι στο Δημόσιο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια Ενιαία Αρχή Προμηθειών, μ' έναν σοβαρό άνθρωπο επικεφαλής και δίπλα του μια ελεγκτική Αρχή».