«Το ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε, για μένα δεν είναι πρόβλημα» επεσήμανε μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας δεν τον ενδιαφέρει «το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές, για την ανάγκη της στιγμής ή παρασυρμένοι από έναν τηλεοπτικό διάλογο, λένε δύο κουβέντες παραπάνω». Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα προκάλεσαν αίσθηση οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Ιάσωνα Φωτήλα, που κάλεσε σε σύμπλευση με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση σχετικά με το κάλεσμα από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ και της κ.Γεννηματά για συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα στην κεντροαριστερά ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε το ζήτημα είναι διαδικαστικό και όχι πολιτικό. «Δεν έχουμε καμιά αγωνία για τη διάσωση των παλιών μηχανισμών. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ή οι βουλευτές του. Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ για να αισθανθούμε πολλοί. Αυτό που απαιτείται είναι συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ.. «Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή», τόνισε.

Για το θέμα των κομματικών διορισμών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι τα πολιτικά γραφεία των υπουργών πρέπει να πάψουν να είναι δημόσιες υπηρεσίες. «Ξέρετε πότε τα πολιτικά γραφεία εντάχθηκαν στο δημόσιο; Το 1985 επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Θα καταθέσουμε νομοθετική πρόταση για κατάργηση των πολιτικών γραφείων και θα δούμε τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, η κα. Γεννηματά. Υπάρχουν πολλοί υπουργοί που απ΄ ότι φαίνεται έχουν τα λεφτά να έχουν μεγάλα πολιτικά γραφεία. Το δημόσιο όμως να πληρώνει μόνο μια γραμματέα και έναν σύμβουλο όπως συμβαίνει στην Κύπρο. Όλοι οι άλλοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρετε τι θα κερδίσουμε; 2.000 μετακλητοί υπάλληλοι σημαίνουν 100 εκατομμύρια ετησίως», ανέφερε.