«Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα, που δεν επιτρέπεται, όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε έναν απλό πολίτη. Θα μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης είναι ο άνθρωπος που, ως υπουργός Οικονομικών, έκανε τα πάντα για να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ, και δεν φαίνεται, όχι συγνώμη να ζήτησε αυτός από τον ελληνικό λαό, αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει ύστερα από τόσα χρόνια», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Action24 αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Επιχείρησε να προκαταλάβει τις έρευνες της ΕΛΑΣ αποδίδοντας την επίθεση σε μπράβους της νύχτας, παρότι έχουν ταυτοποιηθεί ότι προέρχονται από τον αντεξουσιαστικό χώρο, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει την επίθεση σε πολιτικό σόου, μήπως και μπει στη Βουλή», σημείωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

ΜέΡΑ25: Επιμένει στην εργαλειοποίηση της επίθεσης ο Θεοδωρικάκος

Σε δήλωση – απάντηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, αναφέροντας ότι «το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση το αφήνουμε στην Δικαιοσύνη, και το ποιος έχει βρει ευκαιρία για πολιτικό σόου το αφήνουμε στη κρίση του λαού».

Αναλυτικά:

Αισχρές ακόμα και για το χαμηλότατο επίπεδο του κ. Θεοδωρικάκου οι σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του Action24. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη επιμένει στην εργαλειοποίηση της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη προς όφελος της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για πολιτικό σόου. Φυσικά δεν άντεξε να μην αναφέρει και το απαρχαιωμένο επιχείρημα του «κόστους Βαρουφάκη», το οποίο είναι τόσο ακράδαντο που ακόμα περιμένουμε το ειδικό δικαστήριο που θα τον καταδικάσει.

Δεν χρειάζεται άλλη απάντηση στις απελπισμένες επιθέσεις του υπουργού από την πρώτη πρόταση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην συνέντευξη του σήμερα, όπου είπε: «Εγώ αναρρώνω, οι 57 των Τεμπών δεν αναρρώνουν, ούτε γιατρεύεται ο πόνος των δικών τους ανθρώπων. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου δεν θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη από μία εθνική τραγωδία.»

Το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση το αφήνουμε στην Δικαιοσύνη, και το ποιος έχει βρει ευκαιρία για πολιτικό σόου το αφήνουμε στη κρίση του λαού.

Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Σε ό,τι αφορά τη δική μας κυβέρνηση, η ευθύνη ανελήφθη

Όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός υπογράμμισε: «Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία είναι να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες σε όλους. Όταν λέω σε όλους, εννοώ σε όλους. Ασφαλέστατα υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία σε ό,τι αφορά τη δική μας κυβέρνηση αναλήφθηκε από τη πρώτη στιγμή με τον πιο γενναίο τρόπο. Από το ίδιο τον πρωθυπουργό, από τον υπουργό Μεταφορών, τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μέσα σε κάτι ώρες. Δεν θυμάμαι ποτέ πολιτικό να έχει παραιτηθεί ύστερα από τέτοια τραγωδία, ποτέ».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις των νέων δικαιολογημένες, ενώ ανέφερε ότι αποτελούν και μια ευκαιρία για να ενδυναμωθεί ο διάλογος μαζί τους. «Τα πράγματα αλλάζουν με σκληρή δουλειά και δημιουργικό έργο, αφού βρούμε τι φταίει και το διορθώσουμε», τόνισε στη συνέχεια, ενώ κάλεσε τους νέους «να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε καλύτερο το κράτος μας».

«Η αντιπολίτευση δεν αναδέχεται τις ευθύνες της»

Αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Μας είπε ότι κοιμόταν ήσυχος τα τέσσερα χρόνια. Ό,τι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ οι σιδηρόδρομοι ήταν μια χαρά. Ήταν κακοί πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναέγιναν κακοί μετά το ΣΥΡΙΖΑ. Στις ημέρες αυτού του κυρίου είχαν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Από πόσους θανάτους και πάνω ένας υπουργός δεν μπορεί να κοιμηθεί; Η Ν.Δ λοιπόν ανέλαβε με γενναιότητα τις ευθύνες, τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και το ρόλο που μπορεί να έχει παίξει αυτή η κατάσταση στο τραγικό αυτό δυστύχημα. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη και άλλο η ποινική ευθύνη. Την ποινική ευθύνη θα την εξετάσει η δικαιοσύνη, θα κατανείμει τις ευθύνες, θα στείλει αυτούς που πρέπει στα δικαστήρια. Η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε από τη κυβέρνηση, δεν βλέπω να αναδέχεται τις ευθύνες της η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει βάλει το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο και δεν θέλει να δει τις βαριές, δικές της ευθύνες, για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων».