Τον θάνατο ενός ασθενή από λεπτοσπείρωση, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Μιλώντας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Σερέτης σημείωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στις πληγείσες περιοχές ανέρχονται πλέον σε εννιά, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν εντοπίστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αναφορικά με την κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο κ. Σερέτης σημείωσε πως δύο αφορούν την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Δήμο Παλαμά και τρία αφορούν πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας (δύο στον Δήμο Λαρισαίων και ένα στον Δήμο Φαρσάλων).

Επιπλέον, ερευνάται πιθανή έκθεση σε δύο περιπτώσεις στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας (ένα στον Δήμο Βόλου και ένα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου), καθώς και μία περίπτωση πιθανής έκθεσης στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων (Δήμος Τρικκαίων).

Τέλος, μία περίπτωση αφορά πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, στον Δήμο Λαμιέων, «σε περιοχή εκτός της Θεσσαλίας αλλά πληγείσα από τα πλημμυρικα φαινόμενα», ανέφερε ο κ Σερέτης.

Παράλληλα, καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, καταγράφηκαν 32 νέα περιστατικά με λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, κατά το τελευταίο 24ωρο. Μοιραία, άλλοι 6 άνθρωποι μπήκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.